Ereksiyon Hapları

Ereksiyon Kaybı Nedir?

Ereksiyon kaybı nedir? Erkeklerde yaşanan ve cinsel ilişki için yeterli sertliği sağlayamayan veya sürdüremeyen penis sorununa ereksiyon kaybı denir. Genellikle 40 yaş üstü erkeklerde daha sık görülen bu rahatsızlığın tedavisi belli şartlarda mümkündür. Erkeklerde meydana gelen serleşme sorunu, halk arasında iktidarsızlık olarak adlandırılsa da tıbbi terminolojideki adı erektil disfonksiyon, ereksiyon kaybı ya da sertleşme sorunu olarak isimlendirilir.

Ereksiyon Nedir?

Erkeklerde ereksiyon, cinsel uyarılma sırasında penisin kasılmasına yarayan bir tür kas sistemidir. Söz konusu durumlarda penis, kasılmaya hazır olacak kadar sertleşir ve bu ereksiyona bağlı olarak hacmi yani uzunluğu ve kalınlığı artar.

Ereksiyon Nasıl Gerçekleşir?

Penis dikleştirmeden önce ereksiyonun anatomik yapısını bilmek faydalıdır. Peniste birbirine paralel uzanan Kavernöz Cisimler ve bir Süngerimsi Cisim adı verilen uzunlamasına iki özel yapı vardır. Cinsel uyarılma meydana geldiğinde, penis kasları gevşer ve kan akışı daha fazla artar. Kan damarlarında artan nitrik oksit, önemli bir şekilde gevşemeye sebep olur ve böylece korpus kavernozumdaki kan damarları kanla dolar. Bu şekilde bir ereksiyon yani sertleşme sağlanmış olur. Penisin bünyesinde bulunan kan damarlarındaki bu dolgu basınç uyguladığı için dolaşım stabilize olur ve ereksiyon gerçekleşmiş olur.

Bir ereksiyonun gerçekleşmesi ve sürdürülmesi için beyne iletilen erotik mesajların ve cinsel uyarıların devam etmesi gerekir. Sertleşme için en önemli organlar penis, spinal kanal ve beyindir. Yani erektil disfonksiyonun neden oluştuğunu anlamak için hem fiziksel hem de zihinsel olarak erkeğin hazır olması beklenir.

Ereksiyon Kaybı Nedir?

Cinsel ilişki için yeterli sertliği sağlayamayan veya sürdüremeyen penis sorununa ereksiyon kaybı olarak adlandırılır. Bu aslında ciddi bir sağlık sorunu olup tıbbi uygulamalar ve araçlarla çözülebilir. Daha çok yaş ve sütü olan erkeklerde görülen bu hastalık sonrasında sertleşmenin yeniden sağlanabilmesi için tıbbi çözümler aranmalıdır. Söz konusu durumun patolojik bir bulgu olabilmesi için sorunun altı ay sürmesi ve tek eşli yaşamda bu sorunun gözlemlenmesi gerekir.

Farklı fiziki ve psikolojik sebeplere bağlı olarak ortaya çıkabilen ereksiyon kaybının fiziki nedenleri şunlar olabilir;

  • Damar sertliği nedeni ile ereksiyon sorunları yaşanabilir.
  • Çeşitli damar hastalıkları da ereksiyon kaybının nedenleri arasında olabilir.
  • Geçirilen kalp krizi ereksiyon kaybının nedenleri arasındadır.
  • Hipertansiyon da kan akışının dengesini bozarak ereksiyon kaybına neden olabilir.
  • Yüksek diyabet, böbrek sorunları ve yüksek kolesterol hastalıkları ereksiyon kaybına neden olur.
  • Bunların dışında epilepsi, felç, MS hastalığı ve KOAH da ereksiyon kayıplarına sebep olarak gösterilebilir.

Yaşanan ereksiyon kayıpları nedeni ile öncelikle tıbbi çözümler aranmalı ve yukarda bahsedilen hastalıkların tedavisi için çözümler üretilmelidir.

Ereksiyon Kaybının Fiziksel Nedenleri Nelerdir?

Yaşanan ereksiyon kaybı sorunları genellikle fiziksel nedenlere bağlı olarak ortaya çıkar. Penisin sertleşmesi için penisteki anatomik oluşumların ve kan akışının sağlıklı olması gerekir. Bu nedenle sertleşme sorunu yaşadığınızda ilk yapmanız gereken ürolojik muayeneden geçmektir. Bir ürolog tarafından detaylı muayene ve teşhisi sonucunda sorunun organik bir nedeni olup olmadığı ortaya çıkar.

Bazı farklı hastalıklar da penisin ereksiyonunu etkiler. Ereksiyon kaybının fiziksel deneleri şunlar olabilir;

  • Şeker hastalığı, kalp hastalığı, prostat rahatsızlıkları
  • Yüksek kolesterol, dolaşım, damar tıkanıklığı,
  • Depresyon ve buna bağlı sağlık sorunları da ereksiyon kaybına neden olabilir.
  • Ayrıca bu hastalıklar nedeni ile kullanılan antidepresanlar da sertleşme bozukluğuna neden olabilir.

Yukarda bahsedilen hastalıklar ereksiyon kaybına sebep olabileceği gibi sertleşme sorununda yaşa bağlı olarak da ortaya çıkabilir. Genelde 40 yaş üstü erkeklerde daha sık görülür. Fiziksel faktörler gözden geçirildikten sonra tüm bulgular normal ise psikolojik olarak sertleşme sorunu çözülmelidir.

Ereksiyon Kaybının Psikolojik Nedenleri

Sertleşme sorunu yaşayan de bu sorun sürekli yani doğuştan olabildiği gibi sonradan da meydana gelebilir. Cinsel başarısızlıkla ilgili bilinçaltı korkular, önyargılar ve endişeler ereksiyon kaybının en yaygın psikolojik nedenleridir. Tüm cinsel işlev bozukluklarında olduğu gibi cinsellik açısından ilk izlenimler, alınan ilk mesajlar, ilk deneyimler, kültürel etkiler sertleşme sorunlarının alt yapısını oluşturabilir. Bu faktörlere ilişkin dinamikler; yani eşler arasındaki dengeler evlilik sorunlarının kurulmasında etkilidir.

Ayrıca ereksiyon kaybı sorunu, sosyal değişikliklerden de etkilenebilir. İş değişikliği, maddi kaygı, sevilen birinin ölümü, depresyon gibi faktörler bu rahatsızlığa neden olabilir. Psikolojik ve fiziksel kaynaklı ereksiyon sorunları birbirinden farklı şekillerde değerIendirilmelidir. Organik şekilde ortaya çıkan ereksiyon kaybı bazı hormonal testlerde veya penis kan akımı incelemeleri sonucunda uygulanacak tedavilerle giderilebilir.

Ereksiyon Kaybı Tedavisi

Cinsel isteksizlik sorunu genellikle psikolojik nedenlerden kaynaklanır. Ayrıca kandaki testosteron hormonunun azalması da cinsel isteksizliğe neden olabilir. Erkeklerde cinsel isteksizlik sorunu sertleşme sorunu olarak da karşımıza çıkabilmektedir. Tüm cinsel işlev bozukluklarında olduğu gibi, sertleşme sorunu da psikolojik kökenliyse seks terapisi ile tedavi edilebilir. Psikoterapi ve cinsel terapi öncesi hastaların detaylı bir ürolojik muayeneden geçmeleri daha iyi olacaktır. Fiziki bir bulgu yoksa psikoterapi ve cinsel terapiler ile süreç kolaylıkla atlatılabilir.

Ereksiyon kaybı tedavisinde birincil adım, ayrıntılı bir tıbbi öykü almaktır. Ayrıntılı bir analiz ile sorunun kaynağı belirlenir ve izlenecek yol şekillendirilir. İçeriği kişinin bu bozukluğu yaşamasındaki etkenlere göre şekillenen cinsel ve psikoterapötik terapilerin ortalama 10-12 seansında süreç sona ermektedir.

Erkekler de Ereksiyon Sağlayıcı Performans Ürünleri Eczane Satış Sitesi: https://www.eczzanetrendi.com/erkek-cinsel-performans

Admin

Yayınlayan
Admin

Recent Posts

En Sık Görülen Cinsel Sorunlar ve Çözümleri

Cinsel sorunlar, erkekler ve kadınlar için yaygın bir problemdir. Bu sorunlar, cinsel ilişkiyi olumsuz etkileyebilir…

1 yıl önce

Cialis 5 Mg Yorum

Cialis 5 mg yorum çeşitlerine daima onu kullanmaya başlamadan önce bakmak gerekir. Çünkü bu şeklide…

2 yıl önce

Lifta Yan Etkileri

Birbirinden farklı faydası ile ön plana çıkan Lifta yan etkileri de merak edilen konular arasında…

2 yıl önce

Lifta Ne İşe Yarar?

Cinsel sağlık sorunları hem kadın hem de erkeklerde çok sık görülen ve normal kabul edilen…

2 yıl önce

Geçici İktidarsızlık Nedir?

Cinsel sorunların olumsuz etkileri bir sağlık sorunu olup bu sorunun tedavisi için profesyonel destek almak…

2 yıl önce

Cinsel İktidarsızlık İlaçları

Erkeklerde meydana gelen iktidarsızlık yani sertleşme bozukluğu tedavisinde kullanılan ilaçlar benzer özellikler taşır. Cinsel uyarılma…

2 yıl önce