Genel

Erken Boşalma Çözüm

Erken boşalma 1800’lü yıllarda tıp literatürüne girmiştir. Erken boşalma, erkeğin orgazmını, partneri orgazma olmadan önce sonlandırılması alarak tanımlanmaktadır. Yapılan araştırmalar, cinsel birlikteliklerin % 50’sinde erken boşalma sorunu yaşandığını ortaya koymuştur. Erken boşalma çözüm amacıyla birçok ürün ve yöntem geliştirilmiştir. Geciktirici cinsel ilaçlar için sitemizi hemen incele. Erken boşalmanın görülme çeşitliliği;

  • Cinsel birlikteliğin çoğunluğunda veya her zaman vajinal penetrasyondan 1 dakika sonra meydana gelen boşalma.
  • Vajinal peterasyondan sonra veya vajinal penetrasyona kadar olan süre için ejakulasyonun geciktirilememesi.
  • Çiftlerin cinsel birliktelik sırasında zevk almak için, boşalmayı kontrol edemeyerek boşalmanın meydana gelmesi.

Şeklinde görülür. Sorun yaşayan hastanın öyküsü, çözüm yollarının ortaya konulması için önemlidir.

Erken Boşalma Çözümünde Tanı

Erken boşalma sorunu genelleme yapılarak, sebepleri ortaya konulamaz. Sorunun sebepleri değişkenlere göre farklılık gösterir. Sorunun nedeni biyolojik veya psikolojik nedenlere bağlı olarak gelişme gösterir. Stresli yaşam, nörolojik rahatsızlıklar, biyolojik rahatsızlıklara bağlı gelişen psikolojik sorunlar, çevresel faktörler, ekonomik faktörler, kişinin kaygılı yaşam tarzı, kültürel faktörler, psikolojik sorunlara dayalı erken boşalma nedenleridir.

Erken boşalma cinsel yolla bulaşan hastalıklar, idrar enfeksiyonları, prostat hastalıkları, tiroit, diyabet, bazı kanser sorunlarında sıkça görülen sorunlardandır. Ayrıca nörolojik sorunlar ve cerrahi operasyonlar sonrası, sinir ve damar hastalıklarında da görülür.

Erken boşalma sorunlarının çözümünde, biyolojik ve psikolojik nedenleri araştırılır. Hastaya uygun tanı, erken boşalma tedavisine yönelik çözüm yöntemini belirler.

Erken Boşlama Çözüm İçin Psikolojik Terapi

Psikolojik terapi yönteminde, sorunu oluşturan duygu ve hisler ele alınır. Tek başına uygulanabileceği gibi, tıbbi tedavileri destekleyici yöntem olarak da uygulanır. Teşhir ve tedavi yöntemi hastanın öyküsüne göre değişiklik gösterir. Uygulanan terapilerde hastanın kaynağı ortaya çıkartılır. Cinsel birliktelikte partner memnuniyetini artıracak çözüm yöntemleri benimsenir. Cinsel işleve güven kazandırılır.

Erken Boşalma Çözümü Davranışsal Terapi

Cinsel işlev sırasında ve öncesinde, yapılan egzersizlerle, erken boşalma problemine tolerans oluşturulma amaçlanır. Durdurma, sıkma, başlat metotları uygulanarak tolerans artırılır.

Erken Boşalma Çözümü İlaç Tedavisi

Erken boşalmada lidokain, prilokain ve benzokain türevleri ilaçlar kullanılır. Bu ilaçların kullanılması kişi tercihine göre değil, doktor kontrolünde ve önerilen dozlarda kullanılmalıdır. Bu ilaçlar uyuşturucu etkiye sahip anestezik geciktirici krem ve spreyleri içerir. Bu ilaçlar oldukça etkilidir. Ancak alınan zevkin kalitesinde düşme, geçici hassasiyet kaybı gibi yan etkilere sahiptir. İlaç tedavisinde oral yolla alınan antidepresan, ağrı kesici veya çeşitli inhibitörler aynı amaçla kullanılır.

Erken boşalmada sorununa çözüm yolu olarak, benzokain içerir prezervatifler kullanılarak önlem alınabilir. Yapılan değerlendirmelerde prezervatif ve özel geciktirici jellerin seks süresini 4 dakika daha uzattığı tespit edilmiştir.

Geciktirici eczane

Erken Boşalma Çözümü Egzersizler

Kegel egzersizi olarak bilinen, pelvin taban egzersizleriyle, erken boşalmayı önlemeye yönelik kasları güçlendirme tekniğidir. Kasık kemiklerinde, omurganın alt kısmında ve ön tarafta yer alan pelvin kasları güçlendirildiğinde, kişinin kasılmalarını kontrol edebilme imkânı sunar. Bu durum kişinin boşalma süresini arzuladığı şekilde kontrol etmesini sağlar.

Pelvin kaslarını geliştirilmesinde yatarak, oturarak veya ayakta egzersizler uygulanır. Egzersizle kalça, karın ve uyluk bölgeleri rahatlatılarak, anüs kaslarını sıkıp gevşetme işlemi en sık kullanılan egzersiz yöntemidir. İşemeyi kısa süreli durdurma egzersizin bir diğer yöntemidir.

Erken Boşalma Çözümü Bitkisel Tedavi

Erken boşalma çözüm yollarından biri de, bitkisel kremler kullanarak kullanmaktır. Bitkisel kremler her ne kadar zararsız gibi görülse de, yanma hissi, hafif ağrı, libido düşüklüğü, tahriş, geçici his kaybı gibi yan etkileri bulunur. Cinsel işlevin kalitesini düşürme gibi dezavantajı vardır. Mutlaka hekim kontrolünde ve önerilen yöntemle kullanılmalıdır.

Besleme alışkanlığı cinsel işlevleri de doğrudan etkiler. Çinko ve magnezyum içeren besinlerin, sağlıklı cinsel yaşam üzerinde olumlu etkileri saptanmıştır. Erken boşalma sorununu ortadan kaldırmak için, iyi bir diyet programının uygulanması, çözüm yollarından biri olarak gösterilmektedir. İstiridye, ıspanak, yoğurt gibi çinko, fasulye, bezelye, nohut ve badem gibi magnezyum açısından zengin besinlerin yeterince tüketilmesi, erken boşalma sorununda etkili olmaktadır.

Erken Boşalma Çözümü Ten Uyumu

Sağlıklı cinsel birlikteliğin çözümünde, ten uyumu önemli bir yere sahiptir. Çiftler cinsel arzu, tercih ve ihtiyaçlarını paylaşarak cinsel uyumu yakaladıklarında, birlikte doyuma ulaşılarak boşalma sorununu çözebilir. Cinsel tatmin noktalarının yakalandığı ten uyumunda, cinsellikle birlikte duygusal anlarında yaşanması, sorunun çözümüne katkı sağlar. Problemin görmezden gelmek veya reddetmek, sorunun gittikçe büyümesine ve psikolojik travmalara neden olabilir.

Admin

Yayınlayan
Admin

Recent Posts

En Sık Görülen Cinsel Sorunlar ve Çözümleri

Cinsel sorunlar, erkekler ve kadınlar için yaygın bir problemdir. Bu sorunlar, cinsel ilişkiyi olumsuz etkileyebilir…

1 yıl önce

Cialis 5 Mg Yorum

Cialis 5 mg yorum çeşitlerine daima onu kullanmaya başlamadan önce bakmak gerekir. Çünkü bu şeklide…

2 yıl önce

Lifta Yan Etkileri

Birbirinden farklı faydası ile ön plana çıkan Lifta yan etkileri de merak edilen konular arasında…

2 yıl önce

Lifta Ne İşe Yarar?

Cinsel sağlık sorunları hem kadın hem de erkeklerde çok sık görülen ve normal kabul edilen…

2 yıl önce

Geçici İktidarsızlık Nedir?

Cinsel sorunların olumsuz etkileri bir sağlık sorunu olup bu sorunun tedavisi için profesyonel destek almak…

2 yıl önce

Cinsel İktidarsızlık İlaçları

Erkeklerde meydana gelen iktidarsızlık yani sertleşme bozukluğu tedavisinde kullanılan ilaçlar benzer özellikler taşır. Cinsel uyarılma…

2 yıl önce